Fonda ei tuomista ole hahmotttanut ollenkaan vaikka isosisko kiikuttaa tavaroita päivittäin. Palkka tuomisesta on kyllä opittu :)

Tänään lattialla oli sukka ja sanoin "tuo". Fonda tuijotti sukkaa jonkin aikaa ja otti sen sitten suuhun ja katsoi minuun. Nappasin sukan, kiitin ja annoin palkan. Tätä toistettiin 4 kertaa. Illalla tehtiin sama pallolla, tuli pallon kanssa luo, nappasin pallon, kiitin ja heitin sen taas haettavaksi. Ei varmaan ymmärrä täysin mitä halutaan, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Tehtiin myös jälki tänään. Koko päivän oli satanut ja tihuutti edelleen hieman kun tallasin 110 askeleen jäljen. Matkalle tuli myös tien ylitys, hiekkatie jossa kasvoi hieman nurmea. Kun tultiin tiekohtaan pysähtyi ja piti pienen tuumaustauon. Laski sitten pään ja jatkoi jäljestämistä loppuun saakka. En ole enää päästänyt koiraa uudelleen jäljelle, mutta nyt annoin sen vapaana kulkea jäljen takaisin. Nyt se ei reagoinut mitenkään tiehen vaan jäljesti koko matkan lopusta alkuun ja söi jääneet namit matkalla. Ehkä jätetään alustanvaihdot hetkeksi ja keskitytään jäljen muodon muuttamiseen. Kerätään jälkikokemusta lisää ennen seuraavia alustanvaihtoja.